A Dunakanyar legnagyobb fesztiválja – Teljes a VéNégy Fesztivál programja

f21.hu 2019. jún. 5. 0 0

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a váci Duna-parton a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót. Július 4. és 7. között a legismertebb hazai és a V4-es országokból érkező fiatal zenekarok koncertjei mellett nemzetközi színházi előadásokkal, utcaszínházi produkciókkal, közösségi programokkal várják azokat, akik egy olyan fesztiválra vágynak, ahol a zene mellett a kultúra és a csodálatos természetes környezet is fókuszban van.Csupán fél órára Budapesttől, a Dunakanyar egyik legszebb részén, a vízpart közelében koncerteznek a legnagyobb hazai együttesek július 4. és 7. között. A VéNégyen idén a Margaret Island, a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, az Irie Maffia, a Follow The Flow és egy igazán multikulturális zenekar, a Russkaja is fellép. A szervezők emellett kiemelten fontosnak tartják, hogy a visegrádi négyek országaiból érkező fiatal tehetségeket is bemutassák: Csehországból az I Love You Honey Bunny, Szlovákiából a Don’t Trust Butterflies, Lengyelországból a niXes ad koncertet, míg hazánkat a DLRM, az Ohnody, a Carson Coma és a The Pontiac képviseli.

A VéNégy egyediségét az adja, hogy a klasszikus fesztiválprogramokat nemzetközi színházi előadásokkal egészítik ki. Július 4-én a kaposvári Csiky Gergely Színház Koncert, avagy semmi sem tökéletes című darabja kiváló alapozás lehet az esti fesztiválozás előtt, ugyanis a szereplők egy megakoncert szervezésébe vágnak bele. Másnap a Slovácké Színház társulata egy autizmussal élő férfi történetén keresztül komoly kérdésekkel szembesíti a nézőket, július 6-án a kassai Na Peróne Színház egy sztereotípiákat döntögető, feszültséggel átitatott színművel, a Na stáž!-zal érkezik, míg a lengyel CHOREA Színház a Jan tragédiája című művet mutatja be Vácott. A négy ország színészei már június 24-től Vácon lesznek, ugyanis két héten keresztül Blaskó Borbála irányításával közösen dolgoznak. A nemzetközi workshopon a rendszerváltás témáját feldolgozva készítenek előadást, amit a fesztivál zárónapján mutatnak be a színházi sátorban. A VéNégy szervezőinek célja, hogy minél több nézőt becsalogassanak a színházi sátorba, így a színházjegy mellé ajándék belépőt adnak, amellyel az előadás után a többi program is megtekinthető.

A látogatók napközben a Duna partján és a váci strandon kapcsolódhatnak ki, vagy részt vehetnek a közösségi programok egyikén, míg este DJ-szettek, utcaszínházi produkciók és fényfestés is várja az érdeklődőket. A fesztivál az elmúlt években a V4 országok egyik legrangosabb közös kulturális eseményévé nőtte ki magát.

Részletes program: http://v4fest.eu/program/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=BH6bWCkYa3A

További információ, jegyek: http://v4fest.eu/

Kiemelt kép: VéNégy Fesztivál hivatalos

Tags: Dunakanyar, fesztivál, Follow The Flow, Irie Maffia, Margaret Island, Russkaja, Színház, Tankcsapda, V4, Vác, Vad Fruttik, VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts