Az AGORA–Savaria Filmszínház moziműsora (április 18-tól 24-ig)

f21.hu 2019. ápr. 17. 0 0

Megkezdődött a tavaszi szünet, vele együtt az ünnepi forgatag is, mindenki húsvétra készül, tojásokat fest, ajándékok után lohol, de azért a nagy pörgés közepette is fontos helyet találni a nyugodt kikapcsolódásnak. Erre pedig a lehet mozi az egyik legjobb hely. Érdemes szemezgetni az AGORA-Savaria Filmszínház következő heti műsorából, ami a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki számára különleges darabokat rejt, 24-én pedig az év egyik legjobban várt filmjét is megtekinthetjük mozivásznon.

Csodapark (6) 3D

Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 17:15-kor, április 21-én és 22-én 16:15-kor; szinkronizált amerikai-spanyol animációs vígjáték, kalandfilm, 85 perc.

June, az optimista, élénk fantáziájú kislány felfedezi, hogy az erdőben egy hihetetlen vidámpark van elrejtve. A csodapark tele van fantasztikus játékokkal és vicces beszélő állatokkal, ugyanakkor nagy fejetlenség uralkodik ezen a bámulatos helyen…June rájön, hogy a park a saját képzeletének szülötte, így csak ő képes helyrehozni. June-ra vár a feladat, hogy a fantasztikus állatokkal összefogva megmentse ezt a varázslatos helyet, és újra megteremtse a csodát a csodaparkban. 

Mia és a fehér oroszlán (12)

Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 19:00-kor, április 21-én és 22-én 18:00-kor; szinkronizált francia dráma, családi film, 98 perc.

A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel. Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét. 

Interjú Istennel (12)

Április 19-én, 20-án és 23-án 14:10-kor; szinkronizált amerikai dráma, misztikus film, 97 perc.

Paul Asher afganisztáni tudósításai karrierjének legkelendőbb munkái. Miután hazatér a Közel-Keletről, a fiatal újságíró nehezen dolgozza fel a háborúban látott borzalmakat és mikor házassága is válságba kerül, teljesen elveszettnek érzi magát. Egy napon aztán különös interjúalannyal hozza össze az élet, egy férfival, aki azt állítja magáról, hogy Ő Isten. Paul kezdetben szkeptikusan fogadja a titokzatos idegen szavait, ám minél többet beszélgetnek, annál inkább az az érzése, hogy talán a férfi tényleg igazat mond.  Vajon mit kérdezhet egy kíváncsi újságíró a Teremtőtől? És Te mit kérdeznél Tőle?

Vízipók csodapók

Április 18-án, 19-én, 20-án, 23-án 14:00-kor, április 21-én és 22-én 14:15-kor; magyar rajzfilm, 80 perc.

Vízipók barátunk földi pók társaitól eltérően nem a sarokban vagy a fákon szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet “rendes pók”.

Egy ország, egy király (12)

Április 18-án, 19-én, 20-án, 21-én 22-én, 23-án 20.10-kor, április 24-én 18:50-kor; feliratos francia-belga dráma, 121 perc.

A francia történelem egyik legturbulensebb időszaka kezdődött 1789-ben. Július 14-én a feldühödött tömeg elfoglalta a hírhedt börtönt, a Bastille-t, s ezzel kezdetét vette a francia forradalom. Az események pedig utóbb elsöpörték az uralkodót, XVI. Lajos királyt is. Az Egy ország, egy király a történelem nagyszabású megidézésére törekszik, a forradalom eseményeit 1789-93 között követi nyomon, és a forradalmárok szemszögéből mutatja be a történéseket. A történelmi figurák, mint Robespierre, Marat, Danton, Saint-Just éppúgy megjelennek a filmben, mint a szenvedély és szerelem, a forradalom látványos összecsapásai, valamint a politikai intrika.

Ferenc pápa – Egy hiteles ember (12)

Április 18-án, 19-én, 20-án, 21-én, 22-én, 23-án 16:00-kor, április 24-én 21:00-kor; szinkronizált svájci-amerikai dokumentumfilm, 96 perc.

A három Oscar-díjra jelölt Wim Wenders (Párizs, Texas, Berlin felett az ég, Buena Vista Social Club, Az élet sója) filmjében Ferenc pápa utazásaiba és vallással kapcsolatos nézeteibe nyerhetünk betekintést, miközben az egyházfő olyan általános témákkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre ad őszinte, komoly, olykor humorral fűszerezett válaszokat, mint a halál, a társadalmi és gazdasági egyenlőtlenségek, a bevándorlás, az ökológia, valamint a család szerepe. A Ferenc pápa – Egy hiteles ember azon ritka alkotások egyike, amelyek a Vatikánnal szoros együttműködésben készültek. A rendező példátlan betekintést nyert a pápa életébe: több mint két éven keresztül kísérte, emellett a vatikáni tévéarchívum olyan exkluzív felvételeket is a rendelkezésére bocsátott, amelyek Ferenc pápa világ körüli utazásai során készültek. A filmben használt vizuális stílusnak köszönhetően a nézők egészen közel kerülhetnek a pápához, aki személyesen is megszólítja a közönséget. 

Shazam! (12) 2D

Április 18-án, 19-én, 20-án, 21-én, 22-én és 23-án 17:45-kor; szinkronizált amerikai akciófilm, fantasy, sci-fi, 132 perc.

Mindannyiunkban ott bujkál a szuperhős – de van, akiből elő is jön. Billy Batson 14 éves, egy árvaházból kerül nevelőszüleihez, és nem a legnépszerűbb srác az iskolában…de Shazam, az ősöreg, különleges erejű varázsló mégis kiválasztja. Amikor a srác hangosan kimondja: a varázsló nevét, átalakul. Igazi szuperhős válik belőle, annak minden kellékével: testhezálló, köpönyeggel kiegészített ruha, különleges eszközök, rendkívüli erő és meghökkentő képességek. Billy fokozatosan fedezi fel, mi mindent tud, és közben elkövet néhány nagy baklövést… de aztán rá kell jönnie valamire. Az új helyzet hatalmas buli, de van benne valami nehéz: hogy nincs szuperhős főgonosz nélkül.
És a vadonatúj, gyerekből lett hősnek nemsokára már a világ megmentésén kell ügyködnie – közeledik a világvége, és neki egy óriási csatában kell bizonyítania, hogy nem véletlenül került a szűk, piros kezeslábasba…

A gyászoló asszony átka (16)

Április 18-án, 19-én, 20-án és 23-án 21:00-kor, április 24-én 12:55-kor; szinkronizált amerikai horror, misztikus thriller, 93 perc.

La Llorona. A Gyászoló Asszony. Egy rémisztő, nem evilági lény, amely saját maga okozta szörnyű sorsát, menny és pokol között ragadt, és nem találja a helyét. Valamikor réges-régen, amikor élt, féltékenységi rohamában vízbe fojtotta a gyerekeit, azután, amikor rájött, mit tett, utánuk ugrott. Azóta kísért a Földön, és halált hoznak a könnyei. Akik éjszaka meghallják a hangját, azok nem érik meg a reggelt. A Gyászoló Asszony a homályban bujkál, gyerekekre vadászik, és mindenre képes, hogy valamiképpen pótolja saját veszteségét. Büntetése az örök kín, bosszúja, hogy saját fájdalmát mások is kénytelenek átélni. Ahogy telnek az évszázadok, egyre rafináltabb módszerekkel, egyre kegyetlenebb elszántsággal sanyargatja az élőket. 1970-ben érkezett Los Angelesbe: egy szociális munkás (Linda Cardellini) és saját két kis gyereke is kénytelen rájönni, hogy a legendák nem hazudnak.

Bosszúállók: Végjáték (12) 3D

Április 24-én 19:00-kor; szinkronizált amerikai fantasztikus akciófilm, kalandfilm, 182 perc.

Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban. 

Ezüstkor Filmklub (jegyár: 700 Ft)

Csodálatos fiú (12)

Április 24-én-én 15:00; szinkronizált amerikai életrajzi dráma, 112 perc.

David Sheff újságíróként már-már egészen hétköznapi, középosztálybeli életet él második feleségével és két gyermekükkel. Az idillt megtöri, hogy legnagyobb fia, az előző házasságából született Nic (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet – Szólíts a neveden, Lady Bird) egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd.   A különféle leszokási kísérletek, ígéretek, próbálkozások és elvonókúrák elvetélt kísérleteknek bizonyulnak. A fia állapotát kétségbeesetten megérteni próbáló David pedig kénytelen feltenni magának a kérdést: meddig terjed a szülő felelőssége? A szereteten kívül mit tehet még a fiáért, amit eddig nem tett meg? Veszélybe sodorhatja-e saját, és új családja életét pusztán azzal, hogy tovább reménykedik Nic gyógyulásában? Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje szokatlan nézőpontból mutatja be a drogfüggőséget: a filmben nem csak a beteg, de a közvetlen hozzátartozók nézőpontját is megismerjük. A Csodálatos fiú egyszerre két bestseller, David és Nic memoárja nyomán készült.


Tags: Agora Savaria Filmszínház, április, Bosszúállók, Csodapark, film, filmek, filmszínház, Interjú Istennel, Marvel, Mia és a fehér oroszlán, mozi, moziműsor, Savaria Mozi, Végjáték, Vizipók csodapók Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts