VadVágányok karrierje felfelé ível

Ákos Herczeg 2016. jan. 26. 0 0

Az f21.hu megalakulásának örömére, én sem maradhattam tétlen. Eme apropóból megkerestem egy helyi zenekart, kiknek karrierje felfelé ível. Az általam már jól ismert VadVágány zenekar frontembere: Lukács Adrián kérdéseimre örömmel válaszolt.

Hogyan indult a zenekar pályafutása? Kifejtenéd egy kicsit…

 • Nyáron leszünk három évesek, ami azt jelenti, hogy még egy fiatal zenekar vagyunk! Mondhatjuk, hogy rövid idő alatt elég nagy utat jártunk be. A 2014-es Pulzus tehetségkutatón 1. helyezést értünk el, ezután elég gyorsan beindultak a dolgok. Önmagában is sokkal több felkérést kaptunk, de ezek mellett fél éves turnéra mehettünk a Zorall zenekarral. Az itt kötött barátságoknak köszönhetően a 2016-os évben is végigkísérhetjük őket az országos turnéjukon előzenekarként.
fotó: Herczeg Ákos

fotó: Herczeg Ákos

Mért pont erre a névre esett a választásotok? Van ennek valami mondanivalója?

 • Mikor Hege barátom felhívott, hogy az énekesük más vizekre evezett, akkor mondtam neki, hogy csak akkor lépek be, ha új nevet választunk. Olyan nevet, ami magyar, és persze ez kellett is, mert egy új arculata lett a zenekarnak. Tulajdonképpen onnantól indult be a koncertezés. Szóval olyan nevet szerettem volna, ami kifejezi azt az életérzést, amit a színpadon érzünk, ezt az egyfajta vadságot-szabadságot, és emellett jól is hangzik, de nem túl egyszerű, hogy megakadjon rajta az emberek füle, és persze nem utolsó sorban lehessen skandálni is.

A zenekar stílusa, melyik stílushoz hasonlít leginkább a zenei életben? 

 • Egyértelműen a Rock!!! Azért sem mondok más jelzőt, mert próbálunk olyasmit kihozni belőle, ami még nincs! Egyszer, talán, majd lesz egyfajta Vadvágány stílus is, ki tudja?!

Kit tartotok a példaképeiteknek az elődeitek közül?

 • Úgy gondolom, ez inkább egyénileg van meg. Konkrét példakép nincs, de minden olyan zenekart fel lehetne sorolni, aki kitartott a saját elképzelései mellett, és azzal érte el a céljait.

Az eddigi zenekari pályafutásotok alatt, milyen eredményeket értetek el? Mesélnétek pár emlékezetes pillanatról, egy-két bennfentes infóval? ☺

 • Mint már említettem, a 2014-es Pulzus tehetségkutató 1. helyezésére vagyunk a legbüszkébbek, de volt már olyan is, hogy majdnem lekéstük a vonatot, de végül elértük. Az is fantasztikus érzés volt! 😀
  Egy másik emlékezetes pillanat, amikor Sopronban az Országutak Lordjai motoros klubnál jártunk, és a kedvükért kétszer is eljátszottuk szeretett himnuszukat. Ezt ők egy tálca sörrel jutalmazták. Nagyon jó szolgálatot tett, mások figyelmébe is ajánlanám!
fotó: Herczeg Ákos

fotó: Herczeg Ákos

Idén is ti vagytok a Zorall elő zenekara. Hogy sikerült ezt elérnetek?

 • A zenekarnak van egyfajta kisugárzása, mind a színpadon, mind a való életben. Könnyen barátkozunk, és így esett, hogy a tavalyi koncertek utáni együtt részegedés közben igen jó kapcsolatokra tettünk szert. Talán ennek köszönhetjük, hogy minket hívtak el idén.

Milyen a viszonyotok a Zorallal?

 • Mesés! Remélhetőleg nemsokára megjelenik egy mini klipünk, amiben előszeretettel részt vettek ők is, szóval röviden ennyi. ☺

Kiadtátok már az első EP-t! Mesélnétek erről is egy picit?

 • Az EP felvétele, Weisz László Kicsinél készült, remek élmény volt. Ennek köszönhetően, olyan anyagot tudtunk megjelentetni, amivel maximálisan meg voltunk elégedve. CD-n csak limitált szériában jelent meg, amit pikk-pakk elkapkodtak, de a világhálón több helyen is megtalálható.

Követni fogja több is?

 • Úgy tervezzük, hogy még idén szeretnénk folytatni a dalok felvételeit, hiszen az elmúlt fél évben rengeteg új szerzemény látott napvilágot. Ez köszönhető annak is, hogy Szabó Tamás belépett a zenekarba, és felrázott minket téli álmunkból.

Egy szombathelyi zenekarnak saját fotós dukál? Van jelenleg ilyen emberetek?

 • Hát, te vagy az, te állat! 😀

Mik a terveitek az idei évre? Van valami, amit kiemelnétek nekünk?

 • Szeretnénk elárasztani az országot a Vadsággal!

 

Categories: PORTRÉ