Zajlik az első szombathelyi e-sport verseny

0
Zajlik az első szombathelyi e-sport verseny

Manapság mind világszinten, mind az országunkban egyre nagyobb teret hódít az e-sport. Nem csak interneten, hanem sokan élőben is csodálják kedvenceiket, ahogy egyes játékokban egymásnak feszülnek. A szombathelyi ELTE Savaria Egyetemi Központ is úgy érezte, hogy részt kell vennie a meghonosításban, a sport és a játékosok népszerűsítésében. Ennek keretein belül már több egyeztetés és csoport alakult a félév során.

Legaktívabbnak a Hearthstone játékosai bizonyultak, akik megszervezték első házi bajnokságukat. Ennek a versenynek lebonyolítása nem kis feladat volt, a szervezők igyekeztek egy színvonalas próba elé állítani a résztvevőket. A megmérettetésen tíz hallgató vett részt, akik szoros és izgalmas meccsekkel mérték fel rátermettségüket az egyetem legjobbja címéért. Jelenleg az elődöntő zajlik, melybe az A csoportból Bokor Zoltán és Tar Benedek, a B csoportból pedig Varga Dávid és Nagy Martin került a fináléba.

Nagyon fontos az egyetemi életben ennek a népszerű szórakozásnak a meghonosítása. Erre egyre több példa van: országszerte szakosztályokat létesítenek és e-sport bárokat hoznak létre, ahol kikapcsolódhatnak és fejlődhetnek a fiatalok.

A jövőben a csoport szeretne felfejlődni az országos színvonalhoz és továbbra is terveznek saját versenyeket szervezni, melyek színvonalasabbak és gördülékenyebbek lesznek.

A megmérettetéseket a győri Jankovits Engineering támogatta.

Nincs megjeleníthető cikk