Mike Brodie aka. Polaroid Kidd – A ‘csavargók’ világa

0
Mike Brodie aka. Polaroid Kidd – A ‘csavargók’ világa

Egy 18 éves BMX-es srácnak elege lett a világból. Fogta a kis polaroid kameráját és meglépett pár csavargó fiatallal együtt a társadalom mocska elől… A mocsokba.  A forrongó kamasz képekkel dokumentálta útját, ami világhírű és elismert fotóssá tette őt. Így lett Mike Brodie-ból a Polaroid Kidd.

Amikor a fiatalok bepillantanak a felnőttkor ablakán, gyakran megrémülnek az előttük elterülő látványtól. Felelősségvállalás, szabályok, elszakadva a szülőktől egy másfajta, sokkal félelmetesebb kötődés és a valóság. Nincs ember akit ez ne ijesztene meg…

forrás: http://mikebrodie.net/

Ki nem gondolt már arra, hogy fogja magát és otthagy minden kötöttséget, ami rá vár, kivonja magát a társadalomból és önfenntartó csavargó lesz? Sokaknak ez csak egy gondolat, álom marad, amit fesztiválokon, nyaralások alkalmával részletekben élnek ki.

forrás: http://mikebrodie.net/
forrás: http://mikebrodie.net/

Azonban van Amerikában a fiataloknak egy csoportja, akik valóban fütyülnek a felelősségre, kötöttségekre, és vonatról vonatra, romos házból a romosabba vándorolnak. A miértjét senki sem tudhatja, hiszen annyi magyarázat, amennyi csavargó/vándor. (Természetesen valamelyik brit kutatócsoport erre is talált magyarázatot, de a kutya nem kíváncsi rájuk.)

forrás: http://mikebrodie.net/

Mike Brodie nem csak egy közülük. Ő egy KÖZÜLÜNK, csak talán sokkal elszántabb, mint bármelyikünk… A legenda úgy tartja, hogy elhívott egy punk lányt randizni, aki meginvitálta őt egy „punk házba”, ahol megismerkedett egy-két sráccal, akik a nagy útra készültek. Persze mit tett volna mást, mint, hogy velük tart.

Sok mindent látott, és sok mindent akart megmutatni nekünk, halandóknak is ebből az életformából. Némelyik talán kicsit hatásvadász, de mindenképpen megdöbbentő. De inkább beszéljenek helyettem a képek:

Nincs megjeleníthető cikk