Itt a nyár, irány egy fesztivál? – Első fesztiváljukra készülő fiatalokkal beszélgettünk

0
Itt a nyár, irány egy fesztivál? – Első fesztiváljukra készülő fiatalokkal beszélgettünk

Megérkezett a június, s vele a fesztiválszezon. Napjainkban már szinte minden nagyobb város rendelkezik ezzel a szórakozási formával, valamint azt is túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy az utóbbi években Magyarország európai szinten is fesztiválnagyhatalommá lépett elő.

Hiszen mind minőségében és mennyiségében is egyedülálló fesztivál kínálattal rendelkezik hazánk a nyári hónapokban. Kíváncsiak voltunk, mik a legfőbb ösztönző tényezők azon fiatalok előtt, akik először látogatnak el egy ilyen rendezvényre. Papp Ádám egy hetet tölt majd el Velencén, a legfiatalabb riportalanyunk, a 17 éves Palotai-Kóbor Zalán egy napig bulizik majd Sopronban, de ahogy fogalmazott, kezdésnek ez is megteszi, míg Vida Veronika rögtön „belecsap a közepébe”, s egy hetet tölt majd el egy budapesti fesztiválon.

Miután diákokról van szó, fontos kérdés, hogy miből tudják finanszírozni a jegyeket, bérletet és az ottani költségeket. A két fiú leginkább zsebpénzből fogja, de Ádám elmesélte, hogy a locsolási pénzét is ebbe fekteti. Nagyobb kiadásai Ádámnak és Verának lesznek, de utóbbi egy, a szervezők által nyújtott spórolási lehetőségre hívta fel a figyelmünket! “- A magyar diákkal rendelkezők számára van egy kedvező ajánlat, ugyanis sokkal olcsóbban juthatnak hozzá a heti bérletekhez. A barátaimmal ezt kihasználva saját pénzünkből tudtuk finanszírozni a jegyünket.”

Mindhárman más fesztivált választottak kezdésnek, s érdekes, hogy indokaik is eltértek. “- Számomra a zene kikapcsolódás, de ugyanakkor szórakozás is egyszerre, s örömmel tölt el, hogy a magyar fesztiválok nemzetközi mezőnyben is egyre kiemelkedőbbek. Már évek óta figyelem a magyarországi zenei fesztiválok „pályafutását”, és büszkén mondhatom, hogy igenis Magyarország ad otthont Európa egyik legkiemelkedőbb zenei élményének. Talán ezért is döntöttem az Óbudai-szigeten megrendezett fesztivál mellett, hiszen, ha már csináljuk, akkor csináljuk rendesen. Ez a zenei fesztivál már hosszú ideje felkeltette az érdeklődésemet, mivel mindig sikerül beszerezniük néhány nagyobb nevet, s talán az összes magyar feszt közül itt találkoznak a legkülönbözőbb zenei világok, itt mindenki megtalálja a saját ízlésvilágát.”

Borítókép: pecsma.hu

A teljes cikket a zaol.hu-n olvashatod el!

Nincs megjeleníthető cikk