Így slammelt Zalaegerszeg!

0
Így slammelt Zalaegerszeg!

Tartja a mondás, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni. S bizony győztesnek érezhette magát Darázsi Fruzsina és Magas Bianka az első zalaegerszegi Slam Poetry est két szemtelenül fiatal főszervezője.

Csordulásig megtelt a PopUp Cafe, a kávézó összes széke „gazdára talált” (óvatos becslés szerint is a hallgatóság száma száz körül volt), valamint 17 előadó gondolta úgy, hogy belekóstol a slam világába. Ezeket az adatokat a legnagyobb magyarországi slammel foglalkozó csoportok is megirigyelnék.

magas_bianka_2
Magas Bianka

Ma már nem kell a vasi megyeszékhelyre utazni annak, aki ki szeretné próbálni ezt a kortárs művészeti formát. Megkérdeztük a két kölcseys ötletgazdát, hogy mi volt a legfőbb motivációjuk az est szervezését illetően. Bianka vette át a szót. „Fruzsi bejött a kollégiumi szobámba, és mondta, hogy mit szólnék hozzá, ha Egerszegen is lenne egy slam poetryvel foglalkozó csapat. Gyorsan utána néztünk az interneten, és rájöttünk, hogy Zala megyében még senki sem próbálkozott ezzel a vonallal. Ezért úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó lehetőség több szempontból is. A fiatalok itt megmutathatják, hogy mire képesek, esetleg olyan új slammereket találhatunk a városban, akik országos szinten is megmutathatnák magukat. A legfontosabb cél pedig az volt, hogy egy közösséget teremtsünk a kortárs művészet iránt érdeklődőkből. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ennyire jól sikerült, nem gondoltuk volna mi sem, hogy ilyen sok fellépőnk és ekkora közönségünk lesz.”

A folytatásért kattints a zaol.hu oldalára!

Nincs megjeleníthető cikk