90 filmet tett elérhetővé a Nemzeti Filmintézet

f21.hu 2020. márc. 24. 0 1

Az NFI Filmarchívum szakemberei összeállítottak egy 90 mozgóképet tartalmazó válogatást, amiben irodalmi alkotások filmváltozatai, fontos történelmi, ifjúsági és animációs filmek szerepelnek, hogy a tartalmas kikapcsolódás lehetőségének biztosítása mellett hozzájáruljanak az online oktatáshoz is.

Az irodalmi klasszikusok válogatásban a legkiemelkedőbb írók alkotásainak filmes feldolgozásait találjuk, többek között A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Egri csillagok, Édes Anna, Légy jó mindhalálig, Szent Péter esernyője vált elérhetővé.

Sok történelmi forrásként is fontos játékfilm szerepel a válogatásban, ilyen például A tizedes meg a többiek, a Budapesti tavasz, a Feldobott kő, a Hideg napok, a Szamárköhögés és a Valahol Európában, ezek mellett pedig dokumentumfilmek (Pócspetri, Pergőtűz, A Dunánál, Én is jártam Isonzónál) és ifjúsági filmek (Keménykalap és krumpliorr, az Égigérő fű) között is válogathatunk.

A filmek listája az NFI Filmarchívum honlapján érhető el.


Kiemelt kép: MNF Fotótár

Tags: A Dunánál, A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Égigérő fű, ifjúsági és animációs filmek, irodalmi alkotások filmváltozatai, járvány, Nemzeti Filmintézet, NFI Filmarchívum, online oktatás, Valahol Európában Categories: FILM
Related Posts