A fekete humor koronázatlan királya – Rémi Lascault képregényei

0
A fekete humor koronázatlan királya – Rémi Lascault képregényei

Rémi Lascault egy 33 éves francia művész, aki nagyjából egy évvel ezelőtt robbant be az online világba alkotásaival, amiket a Bored Panda oldalára töltött fel. Azóta több tízezer ember követi a munkásságát a közösségi oldalakon, és elmondása szerint már egy könyv kiadásán is dolgozik.

Rémi alkotásai alapvetően nem bonyolultak, minden képregény négy kis panelből áll, szöveg nélküliek és a technika is egyszerű, ahogy ő is fogalmazott a bemutatkozásában: “A rajzolás maga nem sok időt vesz igénybe, mivel elég durva stílusom van. A megfelelő hülye vicc megtalálása, és az, hogy nem túl hülye módon csavarjak rajta még egyet, az már inkább.”

A képregények közül a legtöbb egyfajta elegyet alkot a szellemes konstrukció és a fekete humor felhasználásával, viszont vannak benne ártatlanabb, szatirikus jelenetek is. Rémi kiadásra szánt könyvéről egyelőre még nem tudunk túl sokat azon kívül, hogy készül, de annak ellenére, hogy nagyjából tíz hónappal ezelőtt töltötte fel az első alkotásokat, igen nagy népszerűségnek örvendhet.

Képek forrása: https://www.instagram.com/remi_lascault/?hl=hu

Bemutatkozás forrása: www.boredpanda.com

Nincs megjeleníthető cikk