Federico Fellini – Akarsz velem álmodni? – Jelenetek, hangjátékok

Federico Fellini – Akarsz velem álmodni? – Jelenetek, hangjátékok

Egy éjszaka az emberek megérkeznek az álombolygóra, ahol mindenki rendelhet egy szép álmot… Egy férfit titokzatos módon megjelenő fiatalkori énjei felelősségre vonják egykori, be nem tartott ígéretei miatt… Három, vonaton utazó meglehetősen furcsán viselkedő ember elmeséli egymásnak, ki hogyan képzeli el az ideális vonatozást… Egy férfi belebolondul abba, hogy képtelen visszaidézni egy, korábban a rádióban hallott dallamot… Két, egymástól elszakadó, írni-olvasni nem tudó szerelmes kitalálja, hogyan levelezzenek egymással… Egy újságíró egy paddal készít interjút annak ifjúkori emlékeiről…

A fiatal Fellini a ’40-es években az Olasz Rádió számára több hangjátékot is írt, melyekben már egyértelműen megmutatkozik a későbbi világhírű rendező zsenialitása. Az egyedi és szellemes látásmód ismerős, annak ellenére, hogy itt még csak szavakkal mesélheti el egyszerre abszurd, frivol, humoros, és mégis érzelmes történeteit. 

Federico Fellini

Federico Fellini (1920–1993) az olasz és az egyetemes filmművészet egyik legismertebb és legnagyobb hatású rendezője. Leghíresebb filmjei: Országúton (1954), Cabiria éjszakái (1957), Az édes élet (1960), 8 és fél (1963), Amarcord (1973). Az édes élet kivételével a másik négyért megkapta a legjobb külföldi film Oscar-díját, 1993-ban pedig életmű-Oscart vehetett át. Filmjeinek leggyakoribb női főszereplője felesége, Giulietta Masina (Országúton, Cabiria éjszakái, Ginger és Fred), leggyakoribb férfi főszereplője pedig Marcello Mastroianni (Az édes élet, 8 és fél, Ginger és Fred).

Fordította: Papp Sándor Zsigmond

Megjelenés ideje: 2021-04-02
232 oldal
Ára: 3490 Ft

Megvásárolható: https://corvinakiado.hu/index.php?action=konyv&id=139489419