Alkotni Arany – Lezárult a Petőfi Irodalmi Múzeum versenye

Simon Dorina 2018. Már. 10. 0 0

A napokban zárult le a Petőfi Irodalmi Múzeum által meghirdetett Alkotni Arany versenykiírás. A 9-12-es diákok feladata egy Arany János által írt ballada trailerének (előzetesének) bemutatása. A pályázatra sok érdekes és nagyon színes alkotás érkeztek.

A versenyre diákok nevezhettek csapatokban, két kategóriában: kilenc-tizedikesek és tizenegy-tizenharmadikasok. A feladat egyszerű volt: a tanulók vegyenek a kezükbe egy Arany kötetet, egy kamerát és készítsenek egy maximum két perces videót egy balladáról. A lényeg, hogy a csapatok együtt fejtsék meg a versek rejtelmeit, lélektanát, mondanivalóját. Az eredményhirdetés március 28-án lesz, ahol egy szakmai zsűri pontozza az alkotásokat, emellett a közösségi oldalon keresztül lehet szavazni kedvenceinkre. A fődíj egy-egy médiaeszköz csomag, mind a szakmai, mind a közönségdíjasoknak.

Az alkotások között rengeteg kreatív és sokszínű feldolgozást láthatunk. Nagyon jól megoldották a csapatok a feladatot. Szavazni a közösségi oldalon tudtok vagy a hivatalos oldalon (http://alkotniarany.pim.hu ) március 18-ig. Íme néhány a beküldött videók közül:

Az SZLG TEAM – Tetemre hívás

Arany János Tengeri-hántás című balladája egy pár perces videóban a Dózsa György Gimnázium diákjai által (modernizálva)

Az Ady Endre Gimnázium diákjainak pályaműve a Petőfi Irodalmi Múzeum Alkotni Arany! pályázatára.

A Karolina Gimnázium és a Dugonics András Piarista Gimnázium végzős diákjainak közös munkájaként létrejött alkotás, mely Arany János Híd-avatás című balladáját dolgozza fel.

A Korányi Frigyes Görögkatolikus Gimnázium és Kollégium 9-10. évfolyamos diákjai Ludicro csapatának pályamunkája.

Borítókép: Karolina Gimnázium és a Dugonics András Piarista Gimnázium
végzős diákjainak közös munkája

Tags: Alkotni arany, Arany János, Petőfi Irodalmi Múzeum, PIM, verseny Categories: IRODALOM
Related Posts