Május végi moziműsor az AGORA–Savaria Filmszínházban

f21.hu 2018. máj. 23. 0 0

Premierek és rekordok terén is nagy dobás volt a májusi hónap. Kaptunk egy mindent felülmúló Végtelen háborút, egy új Star Wars történetet, ami már megjelenése előtt is megosztotta a közönséget, Deadpool is visszatért, és a magyar filmek is egyre jobb visszhangot kapnak az utóbbi időszakban. Már-már nehéz felvenni nézőként a tempót az újabbnál újabb vászonimpulzusokkal. Annak érdekében, hogy ne maradjunk le semmiről, és előre le tudjuk foglalni a biztos helyünket a várva várt filmünkre, elhoztuk nektek a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház május végi műsorát. Jó csemegézést, és irány mozizni!

Három hegycsúcs (12) 94 perc, 28-án és 30-án 14:10-kor; 29-én 15:00-kor; német-olasz thriller. A Dolomitokban vakációzik Lea fiával és új barátjával. A nő két éve hagyta el férjét, s gyereke számára megfelelő apapótléknak tűnik új választottja. A kirándulás során azonban mindinkább felszínre kerülnek olyan érzelmek és viszonyok, amelyek közel sem egy kiegyensúlyozott család hétköznapjairól árulkodnak. A férfi igyekszik megnyerni a nyolcéves fiú bizalmát, de a kettejük között alakuló kapcsolat lassan veszélyes pszichológiai játszmává fajul.

Igaz történet alapján (16)  102 perc, 24-én 15:15-kor; 27-én 21:00-kor; 28-án és 30-án 15:55-kor; 29-én 20:45-kor; francia-lengyel-belga thriller. A Párizsban élő Delphine (Emmanuelle Seigner) szinte fürdik a sikerben, hiszen első regénye azonnal bestsellerré vált. Következő könyve viszont várat magára, hiszen az írónő hamar alkotói válságba került. Mindezt névtelen levelek is tetézik, amelyekben családját fenyegetik. Az egyik dedikáláson egy rejtélyes nő jelenlétére lesz figyelmes, aki gyönyörű, intelligens, és úgy tűnik, lehetetlen neki ellenállni. A magát csak Őnek nevező nő (Eva Green) teljes mértékben elcsavarja Delphine fejét, ezzel felborítva az asszony életét, aki számára minden kétségessé válik, ami mindaddig biztosnak tűnt…

 

A fa alatt (16)  89 perc, 24-én 17:10-kor; 25-én 17:45-kor; 26-án 17:30-kor; 27-én 17:00-kor; 28-án és 30-án 20:20-kor; 29-én 16:45-kor; izlandi-francia fekete komédia. Két középkorú házaspár váratlanul rossz szomszédi viszonyba keveredik egymással. Vitájuk tárgya egy fa, ami zavaró árnyékot vet a szomszédos telekre, akadályozva a napozást. A tipikus kertvárosi csetepaténak induló eseménysor azonban egyszer csak irányt vált, és váratlanul egy kontrollálhatatlan erőszakspirálba torkollik ebben az éjfekete humorú, izlandi társadalmi szatírában.

A fa alatt c. film kísérőfilmje az Aki bújt, aki nem című tíz perces magyar kisfilm.

Vad Balaton (6) 65 perc, 24-én 14:00-kor; magyar természetfilm. A Balaton Közép-Európa legnagyobb, sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és a környezete szinte hihetetlen természeti kincseket tartogat egész évben. A vulkánok, a barlangok, a mésztufa lépcsők, a homokbuckák és a szurdokvölgyek az Európai Geopark Hálózat részei, a mocsarak nemzetközi jelentőségű vizes élőhelyek. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, násztáncot járó balinok. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a káprázatos tájat.

Így csajozz egy földönkívülivel (16) 102 perc, 24-én 21:10-kor; angol, szinkronizált, romatikus, zenés, sci-fi vígjáték. A 70-es évek végén London egyik kevésbé vidám városrészében, Croydonban egy csapat vidám punk srác véletlenül egy rossz házibuliba állít be. A házban ugyanis egy csapat egészen furcsán viselkedő és egészen furcsa öltözetet viselő földönkívüli száll meg, hogy tanulmányozzák bolygónkat. Zan (Elle Fenning), talán túlzott kíváncsiságból, közelebbről is megismerkedik az egyik kamaszfiúval (Alex Sharp), és persze a punk életérzéssel. Olyannyira, hogy a közösen eltöltött idő után már egy extravagáns zenei promóter (Nicole Kidman) veszi szárnyai alá, hogy sztárt csináljon belőle, és a bájosan naiv idegennek választania kell, távozik az övéivel vagy marad a szerelmével.

Solo: Egy Star Wars-történet (12) 150 perc, 24-én 19:15-kor; 25-én 19:00-kor; 26-án 27-én 29-én és 30-án 14:00-kor 17:00-kor és 20.00-kor; 28-án 20:20-kor; amerikai sci-fi. Szállj fel az Ezeréves Sólyomra és utazz egy messzi-messzi galaxisba egy vadonatúj Star Wars-történetben a galaxis legkedveltebb gazfickójával. Vakmerő alvilági kalandok során Han Solo megismerkedik későbbi másodpilótájával, Chewbaccával és találkozik a hírhedt szerencsejátékossal, Lando Calrissiannel, s közös utazásuk végére a Star Wars saga legszokatlanabb hőseivé válnak.

Forrás: Filmtett

Deadpool 2 (16) 113 perc, 24-én 19.00-kor; 25-én 19:30-kor; 26-án 19:15-kor; 27-én 18:45-kor; 28-án 18:00-kor; 29-én 18:30-kor; 30-án 18:00-kor; amerikai akció-vígjáték. Miután túlél egy csaknem halálos kimenetelű találkozást egy tehénnel, az eltorzult ábrázatú büfés szakács (Wade Wilson) azon fáradozik, hogy beteljesítve álmát ő legyen varázslatos városának legszexibb pultosa, s közben azzal is kénytelen megbarátkozni, hogy elveszítette ízl(el)ését. Hogy ismét megfűszerezze életét, no meg hogy szert tegyen egy fluxuskondenzátorra, Wade nindzsákkal, a jakuzával és pár szexuálisan túlfűtött kutyával is megbirkózik. Beutazza a világot, s közben felfedezi a család, a barátság és az íz(le)lés fontosságát – s így újra ínyére lesz a kalandozás, sőt még a Világ Legjobb Szeretőjének járó, áhított bögrét is kiérdemli.

Örök tél (16) 110 perc, 24-én 16:00-kor; Magyar történelmi dráma. Díszbemutató és közönségtalálkozó. Vendégünk Köbli Norbert forgatókönyvíró és Lajos Tamás producer. 1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony – akinek férje a fronton harcol – kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának – a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak – akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon?
A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza. (forrás: Port.hu)

Forrás: HVG

IQOR  filmklub

Ready Player One (12) 120 perc,28-án 18:00-kor.

Országos Környezet- és Természetvédelmi Filmnapok

Macaw Kingdom + UNEXMIN: 62 perc, 25-én 15:15-kor.

Kelet és nyugat + Négy évszak a Tisza-tavon: 63 perc, 16:30-kor.

Adatvadászok: 70 perc Május 26-án 14:00-kor.

Ozone utazás Indonézia: 113 perc, 15:20-kor.

Szigetmonostor + Cserhát: 69 perc, Május 27-én  14:00-kor.

A természet magyar fotósai: 80 perc, 15:20-kor.

Részletes műsor: www.savariamozi.hu

Online jegyfoglalás: jegyfoglalas.savariamozi.hu

Kiemelt kép: Lutor Katalin

Tags: A fa alatt, Deadpool, film, Három hegycsúcs, Igaz történet alapján, Így csajozz egy földönkívülivel, Örök tél, Solo, Star Wars Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts