A Grammy-díjas Arkagyij Volodosz zongoraestje a Müpában

f21.hu 2018. feb. 20. 0 0

A leningrádi születésű művész február 21-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében lesz hallható az MVM Koncertek – A Zongora elnevezésű sorozat keretében a Cziffra Fesztivál részeként. Műsorán Schumann, Brahms és Schubert művei kaptak helyet.

Arkagyij Volodosz, Grammy-díjas zongoraművész a világ legismertebb koncerttermeinek visszatérő művésze. A Berlini, Izraeli és Londoni Filharmonikusok, az amszterdami Royal Concertgebouw Orchestra, a Bostoni, Chicagói és San Franciscó-i Szimfonikus Zenekar – csak néhány azon együttesek közül, amelyekkel rendszeresen koncertezik.  Játékát a kritikusok Horowitzéhoz hasonlítják: zseniális technika, konvenciókat kerülő, de mindig a zenét szolgáló megoldások, valamint különleges képesség a hallgató megigézésére. Káprázatos átiratai egyedi stílusát és zeneszerzői tehetségét is megmutatják. Arkagyij Volodosz üstökösként felívelő pályája nem egy rangos versenyen való részvétellel indult. Az egyik legrangosabb lemezcég vezetőinek hívták fel a figyelmét a Franciaországban tanuló orosz zongoristára.

„Olyan tehetséggel, mint Volodosz, egy életben egyszer találkozik az ember” – hangzott a vélemény, amelyet azonnal lemezszerződés követett. A leningrádi születésű művész a szentpétervári és a moszkvai konzervatórium után a párizsi konzervatóriumban Jacques Rouvier-nél, Madridban a világhírű Dimitri Bashkirovnál képezte magát. New Yorkban 1996-ban debütált, ahol a közönség és a kritikusok azonnal felfigyeltek egyedi játékstílusára. 1999-ben kiadott Live at Carnegie Hall című lemeze nagy sikert aratott. Még abban az évben Gramophone-díjjal, majd 2003-ban Echo Klassik-díjjal ismerték el.

Ha felkeltette az érdeklődésedet, a Müpa és a Zeneakadémia jegypénztáraiban, a www.azongora.hu vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon további információkat olvashatsz a koncertről, valamint a jegyvásárlásról.

Tags: Arcadi Volodos, Cziffra Fesztivál, Grammy, Müpa, MVM, Zeneakadémia Categories: PROGRAMAJÁNLÓ
Related Posts