Interjú Patocska Olivérrel, az OliverFromEarth énekesével

Vilcsek Orsolya 2017. nov. 19. 0 1

Interjúalanyom az a Patocska Olivér, aki sokaknak ismerős lehet az X-Faktorból, OliverfromEarth nevű formációból vagy a Holnap Taliból. Olivér mesélt arról, hogyan indult a karrierje, hol tart most és mit tervez a jövőre nézve. Ismerjük meg egy kicsit közelebbről!

Mesélj egy kicsit magadról és a pályaválasztásodról!  Számítástechnikai szakközépiskolában tanultál, szakácsként is dolgoztál, közben pedig hangszereken is tanultál játszani.

Korábban színész akartam lenni, amiből jött a musical,  és abból pedig az éneklés. 19 évesen jelentkeztem az első X-Faktorba, és onnan jött az ötlet , hogy én ezzel valóban foglalkozni szeretnék. Ennek idestova 6 éve. Azóta rengeteg dolog történt. Dolgoztam Münchenben szakácsként, majd London mellett is 1-1 évet. Aztán megalapult a nemrég feloszlott csapat , a ByTheWay , amivel megpróbáltuk a 2013-as X-Faktort , onnan meg már minden történelem.

Elmondhatjuk, hogy nagyon sokoldalú vagy, de úgy veszem észre a művészi oldalad a legerősebb. Az éneklés, színészkedés közül melyik áll hozzád közelebb és miért ?

Én elsősorban zenész vagyok, a színészet az most egy lehetőség , ami végtelenül tetszik, és remélem, tudok is vele élni, de ha választanom kellene, akkor a zenénél maradnék. A színészet gyermekkori álmom volt, főleg kamera mögött, és ezt most a sorozatnak köszönhetően el is érhettem.

Tehát az éneklés élvezett előnyt nálad. Honnan jött az együttes ötlete és a jelentkezés az X-Faktorba ?

Anno tudtam, hogy egyedül nem lennék elég egy X-Faktor szintű műsorhoz, így kerestem magam mellé olyan embereket , akikkel egy csapatot alkotva tudunk valami maradandót alkotni, nagyon röviden talán ennyi lenne a történet.

Mit gondolsz, mit adott Neked a ByTheWay ? Jó döntésnek érzed, hogy szólókarrierbe kezdtél?

A ByTheWay nagyszerű élmény volt számomra, de rá kellett jönni idővel , hogy nem tudtunk együtt dolgozni, mert teljesen más elképzeléseink voltak mind szakmai, mind üzleti ügyekben, mert ugye az , hogy az ember zenész, az nem csak arról szól, hogy énekelgetünk és jól érezzük magunkat, ez egy kőkemény ipar! Amióta egyedül vagyok, nyilván teljesen máshogy alakulnak a dolgaim, de nagyszerű döntés volt hagyni őket is a maguk útján, és járni a sajátomat.

Patocska Olivér

Ha már szóló, akkor OliverFromEarth. Miért éppen ezt a művésznevet választottad?

Az OliverFromEarth azt jelenti, hogy Oliver a Földről. Azért ezt a nevet kapta, mert ez a filozófiám röviden és tömören: az embereket sem rasszuk, vallásuk, anyagi helyzetük sem nemi vonzódásuk alapján , mintsem inkább a tetteik alapján ítélem meg.  Senki sem különb a körülményei miatt, csak az tesz különbbé , amilyen döntéseket hozunk az életünkben!

Dolgoztál már Furacsével és BLR-rel is. Kivel szeretnél még közös munkát? Mik a terveid a jövőre nézve az énekesi pályán ?

Nemsokára készül egy új dal például Calidora-val, és még pár előadó a listán van, továbbá megismertem pár lengyel, svéd és cseh előadót is, akikkel szívesen dolgoznék!

Mint színész is megcsillogtatod a tudásodat,hiszen a Holnap Taliban is láthatunk. Milyen érzés egy kicsit más bőrébe bújni és egy ilyen fiatalos társaság tagjának lenni?

A Holnap Tali egy nagyszerű tapasztalás, végre belelátok a filmes világba, rengeteg új dolgot ad nekem ez az egész világ, tudást, impulzust, kihívásokat, amik által fejlődhetek , vagy ha más nem az ismereteimet terjesztem.

Beszéljünk egy kicsit Olivérről, mint magánemberről.  Mit szeretsz a szabadidődben csinálni?

Nincs nagyon szabadidőm, ha mégis, akkor csak is a kirándulás, kultúra , gasztrokultúra, filmezés, kockulás, család, az a kevés barát és semmi más.

Úgy tudom, kedveled James Arthurt és Ed Sheerant is. Mit gondolsz az ilyen lírikus előadókról ?

Nagyon szeretem a művészetüket, viszont az a véleményem, hogy Magyarországon, ha valaki túl lírikusba megy át, vagy hasonló zenéket alkot , mint ezek a megnevezett külföldi előadók , az magyarként itthon nem érvényesül. Tőlük más ezt befogadni, mint egy magyar zenésztől.

Egyébként, annak aki nem ismer, hogyan jellemeznéd magadat ?

Nem nagyon vagyok ismerkedős típus. Talán azt mondanám, hogy valaki meg akar ismerni, hogy rossz ötlet. Unalmas vagy túl fura lesz neki, esetleg ijesztő. Ráadásul nehéz dió, mert nehezen nyitok.

 

 

 

Tags: ByTheWay, OliverFromEarth, Patocskai Olivér Categories: PORTRÉ
Related Posts